Föreställningar

Att ha god kontakt med lyssnarna är det viktigaste för en berättare – att vi ser och hör varandra. Jag anpassar mig till rummet och skapar en scen av det som finns – om det så är ett rum i en förskola, ett klassrum, ett barnkalas, en fest, eller en professionell scen.

Mitt främsta arbetsverktyg är jag själv och min röst och det räcker i en mindre lokal. Jag har headset om det behövs, för större lokaler eller om hörslinga är aktuell. Jag kan vid behov ordna ljudanläggning själv (behöver då ta med mig tekniker). Jag är lika gärna utomhus som inne. Mitt modersmål är svenska, men jag kan även berätta på engelska. Jag har flerårig erfarenhet av att anpassa mitt språkliga uttryck efter publik och deltagare. Jag har positiva erfarenheter av att berätta tillsammans med tolkar för olika språk, inte minst teckenspråk.

Sagor och sånger för de allra minsta: En blandning av kända barnvisor och sagor anpassad för 1-3åringar. Interaktiv och inbjudande. Uppskattas även av 4-5åringar och går också att genomföra för mindre grupper av barn 6-12 månader i vuxens famn.

Mellan Malmö och månen: En föreställning anpassad för 3-6 år och bjuder på allt från en annorlunda superhjälte till tokiga klätterapor.

Jag har en nästan oräknelig mängd sagor på repertoaren som går att berätta för åldrarna 3-103. Det handlar alltid mer om att anpassa berättandet till just den publik jag har framför mig än att välja mellan olika berättelser. Detta är en av finesserna med muntligt berättande!

Jag kan skräddarsy paket efter önskade teman, här några exempel:
Superhjältar och sagoprinsessor, djur, monster, vatten, värdegrund, spökhistorier och skämt. Jag har folksagor från Norden, stora delar av världen och flera egna skapelser.

En del berättelser och sagor är inte för barn (åtminstone inte för de yngre)
Jag sätter gärna ihop en föreställning enligt önskat tema, till firmafest, bröllop, damkväll, jubileum mm.

Starka kvinnor: En temaföreställning för vuxna. En kort föreläsning om folklore-samlaren Eva Wigström vävs ihop med sagor som hon samlat in på olika håll i Skåne.

Silvervit och Lillvacker: En klassisk svensk folksaga om tvillingprinsar. Min tolkning av denna  vackra episka berättelse gör jag delvis genom rösterna från de biroller som ofta inte hörs – en mor, en drake, en prinsessa…